7 extensii utile pentru Wordpress

Unul din avantajele unei platforme precum Wordpress, este extensibilitatea. Instalezi un plugin/extensie, si gata! Ai functionalitati in plus! De aici vine si ideea pentru aceast articol despre Wordpress. Nu ne vom concentra doar pe plugin-uri gratuite, sau pe alte reguli. Pur si simplu sunt extensii ce noi sau clientii nostri le folosesc, si le consideram foarte utile (unele le folosim si noi).

Deci, ce extensii utile, uneori indispensabile folosim noi cel mai des? Uite o parte din lista mai jos.

1. All in One WP Security

extensii pentru wordpress securitatePrintre primele extensii ce le instalam pe orice instalatie proaspata de Wordpress, este aceasta extensie minunata. Desi poate parea complexa la prima vedere, este totusi usor de folosit! Plus ca majoritatea optiunilor sunt bine explicate de catre creatorii extensiei. Securitatea nu e ceva cu care vrei sa te joci, putand in unele cazuri sa pierzi reputatie, vizitatori si chiar bani daca site-ul sau magazinul tau bazat pe Wordpress pica in urma unui atac sau este compromis.

Ce optiuni recomandam in mod special sa activezi pe site-ul tau, daca te hotarasti ca vrei extensia:

  • Login Lockdown – iti permite sa blochezi accesul la pagina de autentificare in panoul de administrare, in cazul in care datele sunt gresite consecutiv. Putem seta numarul de incercari permise si multe alte aspecte legate de acest lucru. In special util daca folosesti link-ul standard pentru logarea la panoul administrare, si ai ‘prieteni’ ce spera sa ai o parola usor de ghicit. Decat sa ii lasi sa incerce la infinit, ii poti bloca dupa un anumit numar de incercari.
  • Basic Firewall Protection – activeaza niste lucruri de baza, cum ar fi: blocheaza accesul la fisierul .htaccess, dezactiveaza semnatura serverului, limiteaza dimensiunea maxima de upload si blocheaza accesul la wp-config.php.
  • Disable index views – dezactiveaza capabilitatea de a vedea toate fisierele de pe serverul tau.
  • Block Fake Googlebots – blocheaza robotii rau intentionati, care se mascheaza ca fiind Googlebots.
  • 6G sau 5G Firewall Protection – un set de reguli bine mentinute pentru a bloca diversi atacatori.
  • Honeypot – o tehica care blocheaza usor roboteii ce incearca sa intre in panoul tau de administrare.
  • Block Spambots From Posting Comments – o regula ce previne mult spam in comentarii.

Desigur, ideal ar fi sa ai cat mai multe reguli ale plugin-ului activate (ai si un mic scor pe pagina principala a pluginului, ce iti indica cat de securizat e site-ul tau). Dar unele, nu le poti activa din varii motive – iti strica diverse functionalitati.

2. Wp Rocket

cache wordpress performant sinners projectsUnul din cele mai rapide pluginuri de cache si optimizare a unui site. Desi costa 39$ licenta/site, merita! Duce un site chiar si cu o tema custom, la performante extrem de bune. In plus, este extrem de lejer de configurat! Cateva bife, verifici daca totul arata ok si gata! Site-ul deja se misca MULT mai rapid.

Ce poate face, pe langa ca are un sistem de cache foarte bun:

  • Preincarca cache-ul – astfel, nu trebuie sa ai vizitatori care incarca cache-ul, ci acesta deja e incarcat si va oferi chiar si primilor vizitatori timpi buni de incarcare.
  • LazyLoad – incarca o pagina prioritizand doar elementele vizibile. Astfel vizitatorii tai vad mai rapid continut, in loc sa se uite la o pagina alba.
  • Minificare si unire a fisierelor CSS si JS, pentru a micsora cantitatea de cod ce tebuie sa o trimita serverul tau.
  • Suporta CDN-uri.
  • Activeaza GZIp.
  • Optimizeaza fonturile Google.
  • Suporta Multisite si Multilingual.
  • Poate detecta si adauga in cache pagini SSL si versiunile pentru mobil a site-ului tau.

Desi W3TC si Super Cache sunt foarte ok, noi ne-am stabilit la WpRocket din cauza lejeritatii in ceea ce privesc setarile, si din cauza ca… efectiv merge! Pe cat de simplu e de setat, pe atat de bine merge!

3. Redirection

reparare erori 404 pentru seo sinners projectsPoate ti-ai mutat 3 postari in alta categorie. Poate ai schimbat tema, si s-au modificat niste url-uri. Acest plugin iti permite usor sa creezi redirectionari 301 de la un link de pe site-ul tau care da eroare 404, la locatia corecta. Pe langa asta, poti monitoriza erorile 404. Pentru SEO, repararea erorilor 404 e un mare plus. De aceea, consideram acest plugin foarte util… chiar daca stii sa faci redirectionari 301 prin .htaccess! Pana te loghezi prin ftp, pana ajungi la .htaccess… mai lejer e direct din panoul de administrare Wordpress!

4. WP Ban

extensii utile blocheaza referali pe wordpress sinners projectsDupa cum spune si numele, poti bana anumiti vizitatori. Ce face acest plugin foarte util, este faptul ca poti bana dupa IP, clasa de IP-uri, domeniu, host name sau URL de referal. Poti foarte usor trimite referalii nedoriti catre o pagina de eroare. Un alt lucru util, este ca poti folosi si potrivire dupa wildcard – *. La cati spammeri si referali inutili exista in zilele noastre pe net, eu il consider destul de util plugin-ul.

5. Contact form 7

formular de contact fara limite pentru wordpress sinners projectsPluginul nostru preferat pentru formulare de contact. Poti avea oricate, cu oricate campuri si orice optiuni doresti. Totodata, cu mici cunostinte de css si html iti poti personaliza formularele de contact astfel incat acestea sa fie exact pe placul tau. Ce ne place in mod special:

  • lejeritatea cu care iti poti personaliza mailul ce il primesti tu ca administrator, in momentul in care cineva completeaza formularul de pe site-ul tau.
  • poate fi integrat cu PayPal Mail Chimp si InfusionSoft.

6. Yoast SEO

plugin seo wordpress site magazin sinners projects designRegele plugin-urilor de SEO. Parerea noastra. Puterea ii vine din abilitatea de a edita campurile meta intr-un mod intuitiv, cu un grafic ce te anunta cum stai cu numarul de caractere in postarea/pagina ta. Totodata iti ofera si un mic sumar despre cum stai la capitolul SEO cu articolul sau pagina la care lucrezi. Asta pe langa faptul ca iti organizeaza util sitemap-urile si multe multe altele. Prea multe sa enumeram aici. Ca si extensia pentru securitate, mereu instalam si Yoast SEO.

7. Optin Monster

popup wordpress newsletter sinners projectsInca un plugin platit. Dar din nou, un plugin care merita toti banii! Practic, pluginul iti ofera posibilitatea de a afisa popup-uri, pentru a obtine inscrieri la newsletterul tau (cel mai probabil de-asta vrei un popup). Dar nu e limitat doar la asta. Costa 9$ pe luna pentru un singur site, pe planul cel mai ieftin. Ce avantaje are? Are!

  • design super ok al popup-urilor.
  • are tehnologia exit-intent. Va afisa mereu la momentul oportun popup-ul.
  • multiple setari pentru popup-urile tale.
  • Teste A/B (ca sa afli care popup obtine mai multe inregistrari).
  • Analytics, pentru a analiza cum se descurca popup-urile tale.

Concluzii

Aceste 7 extensii utile, sunt doar cele care ne plac cel mai mult. Sunt multe extensii care ar merita amintite, dar acesta nu e un top. E o lista. Nu uita, inainte sa instalezi vreun plugin (cu un click pe titlul fiecaruia poti merge la pagina sa dedicata), sa verifici daca e compatibil cu versiunea ta de Wordpress. Cu 4.6 sunt compatibile toate cele enumerate mai sus, testat de noi. Nu uita! In ceea ce priveste performanta, prea multe pluginuri/extensii pot dauna timpilor de incarcare! Alege cu cap, si nu te hazarda sa instalezi toate functiile de dragul de a le avea. Alege ce ti-e util, si instaleaza!

Daca ai un plugin preferat care nu l-ai vazut mentionat aici, spune-ne si noua de el! Suntem mereu in cautare pentru noi functionalitati si plugin-uri cat mai eficiente. Nu uita sa dai un share articolului! Poate cuiva i-ar fi de mare ajutor vreun plugin amintit de noi.

[social_buttons facebook=”true” twitter=”true” pinterest=”true” google_plus=”true” linkedin=”true”][social_buttons]