Dupa cum probabil ati observat, am decis sa ‘modernizam’ logo-ul si site-ul nostru, sustinand ideile noastre legate de minimalism si design cat mai la obiect. De mult ne pregateam de acest pas pentru Sinners Projects, si in sfarsit am reusit sa il ducem la capat. Tot procesul are la baza mult mai multe schimbari, schimbari prin care dorim sa demonstram ca noi credem in ceea ce zicem.

 

Pentru noi, Sinners Projects, procesul de modernizare a avut la baza 2 etape:

 

  1. Development-ul platformei. Am actualizat si modificat atat aspectul, cat si in spatele site-ului Sinners Projects.
  • Upgrade de la PHP 5.6 la PHP 7.0 + optimizarile aferente.
  • Actualizat, modificat si adaugat diverse module si script-uri prezente pe site.
  • Curatenie generala. Aveam o gramada de ‘teste’, experimente si ramasite pe server. Toate au disparut, si totul vine reorganizat(e un proces care dureaza mai mult, dar va merita efortul)
  • Demo-urile prezentate clientilor vor fi de asemenea bazate pe ultimele versiuni de CMS-uri si vor fi mult mai rapide datorita optimizarilor incluse in PHP 7.0.

2. Design-ul si conceptul brandului regandit

  • Redesign logo si identitate
  • Redesign website
  • Conceptie materiale promotionale(tricouri, carti de vizita, calendare, stick-uri usb si altele)

Pe scurt, despre backend

Invatam si ne perfectionam constant. Actualizarile si schimbarile ce le-am facut in spatele Sinners Projects au fost de mult pregatite si mult timp gandite. Ideea pe care ne-am bazat a fost sa ne eficientizam tot procesul de conceptualizare a creatiei si prezentarii demo-urilor realizate pentru clienti, dar si de a ne usura anumite task-uri repetitive.

Pe langa acestea, trecerea la PHP 7.0, actualizarea si optimizarea modulelor si a cache-ului au adus timpi mai buni de incarcare + dimensiuni mai mici ale paginilor. Curatenia a mai eliberat ceva spatiu de pe SSD, astfel totul este eficient, rapid si ordonat.

Design si brand

Tot site-ul si imaginea noastra a fost remodelata, pentru a exprima mai bine valorile noastre. De la bun inceput ne-am bazat pe o comunicare buna, incredere si grija pentru fiecare client. Cand discutam despre ce facem si ce servicii oferim, credem cu adevarat in frumusete, functionalitate si perfromanta. sinners projects black and white plus colour logo design

Astfel, in logo au ramas literele S si P, dar redesentate intr-un stil geometric simplist. Am decis sa mergem la urmatorul nivel, modificand literele sa semene cu doua caractere vii. S-ul a muscat din P si alearga dupa el. Astfel demonstram ca si ceva simplu poate fi expresiv si in acelasi timp impunator. Totodata am pavat drumul catre productia video, care urmeaza in urmatorul an.(da, avem planuri mari pentru 2016)

In ceea ce priveste site-ul, totul a fost axat pe tipografie. Am pus accentul pe minimalism si culorile noastre reusind sa evidentiem textul si ceea ce dorim sa comunicam clientilor dar si potentialilor clienti. Ce facem, nu e o joaca si atat noi cat si clientul trebuie sa intelegem exact ce se intampla in orice moment, ce reprezentam noi si avantajele unui design facut cum trebuie.

Odata cu comunicarea mai clara, modul in care este realizat site-ul este o idee mai prietenos, toate elementele fiind mai mari si mai putine ca numar; mai mult pentru a fi accesibil si celor care de-abia isi incep aventura in lumea digitala.

Lipsa pozelor, pe langa faptul ca pare mai accentuat totul, reduce si timpii de incarcare si nu distrage atentia de la lucrurile importante. DA, suntem in 2015 aproape 2016 si pozele si video-urile sunt extrem de utilizate. Dar prefer un patrat albastru decat o poza generica cu o fata zambitoare ca pe orice alt site. Am pastrat la minimul necesar pozele.

Concluzii

Pastrandu-ne valorile si prezentandu-ne mai bine prin intermediul unui design evoluat, am reusit sa transformam Sinners Projects intr-o echipa de design & development in care lumea are incredere si in care clientii gasesc mereu un sprijin. Tot ce facem este centrat in jurul clientului si utilizatorului, si continuam in fiecare zi sa ne imbunatatim serviciile. Totul evolueaza foarte rapid in zilele noastre. Si noi(si tu!), ca si antreprenori, ca si designeri si ca si oameni trebuie sa evoluam si sa ne perfectionam mereu. Impreuna, pastrandu-ne valorile, reusim sa ducem mereu totul la alt nivel.

Iti multumim ca ai rezistat pana aici in acest articol si daca ai o parere sau idee, te invitam sa ne-o spui fie printr-un mesaj pe pagina de contact, fie printr-un comentariu. Pana una alta… Noi facem web.

 

5 Comentarii