PHP 7, Magento si WordPress. Merita PHP 7?

Astazi va voi povesti despre PHP 7, Magento si WordPress. Da, e unul din articolele acelea mai geeky, dar incerc sa povestesc mai pe scurt ce se intampla si de ce merita sa faceti schimbarea catre PHP 7. Noi am trecut atat cu site-ul nostru principal, cat si anexele si demo-urile pe PHP 7, si consideram ca au meritat micile batai de cap intampinate. De ce, veti afla mai jos.

Inainte de toate, trebuie mentionat ca daca esti multumit de cum iti functioneaza tot, si ti-e cam frica de ce urmeaza, ramai pe versiunea pe care o folosesti de PHP, nu iti interzice nimeni si nimic sa folosesti php 5.6/5.5 o vreme buna. Dar, daca nu esti multumit de performanta site-ului/magazinului tau, urmeaza sa implementezi ceva nou, sau sa iti construiesti un site/magazin/portal CRM/etc. nou, iti sugerez cu cea mai mare caldura sa incerci PHP 7 – s-ar putea sa ajute.

Motivele care ne-au facut sa incercam si apoi sa ramanem pe noua versiune de PHP sunt:

  • performanta;
  • o utilizare a memoriei mai eficienta(scade consumul de memorie atat in Magento, cat si in WordPress);
  • securitate.

Acestea fiind spuse, hai sa vedem ce s-a intamplat in aceste platforme, si cum stam ca si performanta dupa upgrade.

Magento pe PHP 7

De cateva saptamani, lucram doar cu PHP 7 cand vine vorba de Magento, versiunea 1.9.2.2 – parerea mea este ca 2.0 inca mai are mici probleme ce trebuie rezolvate pana poate fi considerat pregatit de productie. Au fost necesare mici ajustari pentru a face functional magazinul pe noul PHP, dar totul a decurs lejer si magento-php7-benchmarknimic neobisnuit.

Testele au fost facute pe un magazin cu aproximativ 50 de produse si standard in rest. Testele au constat in 15 vizite simultane pe prima pagina si navigarea pe o categorie si pagina unui produs. Magazinul este gazduit pe un VPS modest iar testele au fost facute intai pe PHP 5.6 iar apoi pe PHP 7, in ambele cazuri cu OpCache activat.

Dupa cum vedeti din poza din dreapta, rezultatele sunt impresionante. De asemenea am observat ca memoria utilizata a scazut in medie cu 20-22%.

Magento merita incercat pe PHP 7, parerea noastra. Noi nu am vazut decat rezultate pozitive.

 

WordPress pe PHP 7

Cu WordPress era destul de clar ca nu o sa avem probleme, din moment ce dezvoltatorii WordPress lucrau de mult la compatibilitatea cu noul PHP. Am vrut totusi sa vad daca se observa un boost de performanta. Si ce se vede! Chiar si in cazuri in care nu exista un cache implementat pe instalatie, PHP 7 reuseste sa deawordpress php7 un randament mai bun.

Am facut o medie dupa rezultatele pe 5 linkuri in cele 4 scenarii(da, ma interesa mai mult WordPress, fiindca majoritatea proiectelor in ultima vreme sunt facute pe WordPress). Aveti poza in dreapta cu rezultatele. Acestea au fost obtinute pe un cont mediu de gazduire shared. Notez de asemenea ca memoria utilizata a scazut cu pana la 50% in unele scenarii.

Rezultate exceptionale si cu, si fara cache tinand cont ca discutam de ajustari/actualizari software. Eu unul, nu vad de ce sa nu folosim PHP 7 cand ne gandim la WordPress.

Mai multi utilizatori serviti pentru aceleasi resurse, pe gratis! E absolut minunat.

 

Concluzie

Nu va recomand sa luati datele prezentate de mine aici ca de bune. Testati pe serverul dumneavoastra, vedeti daca totul este functional, eventual lucrati o perioada de proba cu instalatia Magento/Wordpress pe PHP 7 pentru a vedea daca exista probleme, faceti un backup inainte etc. Dar, nu am vazut inca rezultate negative in ceea ce priveste performanta pana acum pe cele doua platforme. Mai ales daca rulati un site pe WordPress, va recomand sa il actualizati si sa treceti la noul PHP. Trebuie sa profitam de avantajele pe care echipe intregi de developeri lucreaza din greu sa ni le puna la dispozitie.

Noi, la Sinners Projects deja avem o luna de cand administram in productie mai multe site-uri si magazine online pe PHP 7 si nu avem decat cuvinte de lauda. Ne-am stabilit pe aceasta versiune cand vine vorba de crearea de magazine online Magento si proiecte in WordPress.

nota: daca intampini probleme sau vrei sa aprofundezi subiectul iti recomand cartea gratuita de la editura O’Reilly – Upgrading to PHP7 de Davey Shafik.

Daca ti-a fost util articolul da-i un share sau un like. Totodata orice comentariu sau experienta ai pe acest subiect este binevenit!

[social_buttons facebook=”true” twitter=”true” pinterest=”true” google_plus=”true” linkedin=”true”]