Cum sase?

Dupa cum e si normal, la rangul la care joaca Magento, populara platforma de comert online suporta 6 tipuri de produse.

Acestea sunt: produse simple, produse configurabile, produse grupate, produse bundle, produse virtuale si produse downloadabile.

In cele ce urmeaza vom explica pe scurt ce inseamna fiecare tip de produs si in ce mod ar putea fi folosit fiecare. Incepem?

1. Produsul simplu

Un produs simplu este un produs care, in momentul in care clientul il cumpara, il si livrezi, asa cum e. De exemplu un laptop poate fi un produs simplu. Fiecare produs are un SKU(Stock keeping Unit – cod unic de identificare, vizibil de multe ori doar administratorilor). Inventarul este mentinut la nivel de produs simplu.

2. Produsul configurabil

Un produs configurabil, este un produs care are anumite optiuni ce trebuiesc selectate de catre client. Un exemplu foarte bun de produs configurabil poate fi un tricou. Clientul, inainte sa il poata cumpara sau adauga in cos, trebuie sa aleaga o marime si o culoare dorita.

Pentru a obtine un produs configurabil, in Magento, creeam cate un produs simplu pentru fiecare optiune, iar apoi le legam intr-un produs configurabil.

Exemplu: Avem tricoul cu numele Tricou. Acesta poate fi vandut in marimile: S,M,L,XL si culorile Rosu,Alb,Negru. Asta inseamna ca, in backend, vom avea urmatoarele produse fiecare cu stocul lor individual: tricou S rosu, tricou M rosu, tricou L rosu, tricou XL rosu, tricou alb S, tricou Alb M etc. Ati prins ideea.

3. Produsul grupat

Un produs grupat este fix un simplu grup de produse. Sa zicem ca doriti sa vindeti o camera foto + un card de memorie de 8gb + un obiectiv simplu(poate la un pret special). Acesta este un produs grupat. Fiecare produs din grup, este defapt un produs simplu.

4. Produsul bundle

Un produs grupat nu ofera clientului nici o optiune. Aici intervine produsul de tip bundle. Acest tip de produs ii ofera clientului puterea de a-si ‘construi’ produsul final(bundle).

Continuam cu exemplul de mai sus referitor la Camera foto + Card + Obiectiv; in cazul unui produs bundle, situatia ar sta cam asa:

Camera foto + Card 8gb/16/gb + Obiectiv Simplu/Obiectiv Profesional. Clientul isi poate alege ce card doreste si ce obiectiv, iar apoi adauga in cos produsul.

5. Produsul virtual

Produsul virtual nu este downloadabil sau fizic. Este un serviciu pe care tu il oferi clientului. Exemple foarte bune sunt: servicii de consultanta, extensii de garantie, coduri promo/licente.

6. Produsul downloadabil

Acest tip de produs, este unul pe care clientul il poate downloada pe pc-ul sau, dupa achizitionare. Un exemplu bun de astfel de produs este o carte in format PDF sau un curs video. Clientul cumpara produsul, iar apoi il poate downloada pentru a se bucura de acesta.

 

Concluzie

Este foarte important sa intelegem exact la ce se refera toti termenii si toate functiile platformei Magento. Astfel, putem obtine exact ceea ce dorim sa oferim clientilor nostri in magazinul nostru. Astazi am discutat despre tipurile de produse disponibile in Magento. Acesta este primul lucru care trebuie sa il selectati in momentul in care doriti sa adaugati un produs nou. Acum, stiti exact la ce se refera fiecare optiune si puteti sa incepeti cu incredere spre adaugarea de produse in magazinul dumneavoastra online Magento.

Pentru pareri, intrebari sau comentarii adaugati un comentariu mai jos sau contactati-ne.